Confidenţialitate

Vaccinul Sputnik V, produs în Europa. Rușii au încheiat o înțelegere cu o companie din Elveția și discută cu Germania și Italia

Vaccinul Sputnik V ar putea fi produs în Europa. Fondul rus de investiţii directe a încheiat o înțelegere cu o companie farmaceutică din Elveția, pentru producerea vaccinului Sputnik V în Italia. Fondul rus de investiţii este în discuții și cu Germania și Italia.

Mai multe regiuni din Italia și-au exprimat dorința de a produce vaccinul rusesc, spune directorul executiv al fondului rus de investiţii directe, Kirill Dmitriev, pentru postul de televiziune Rai 3.

Producţia Sputnik V în Italia ar putea începe încă din iunie.

Înțelegerea din fondul rus de investiţii directe și compania elevețiană are nevoie de aprobarea autorităților italiene.

Camera de Comerț italiano-rusă care a a facilitat această înțelegere spune că în Italia s-ar putea produce 10 milioane de doze de Sputnik V până la finalul anului.

Vaccinul rusesc are o rată de eficacitate raportată de 92% pentru prevenirea infecţiilor cu COVID-19, potrivit datelor publicate în revista medicală The Lancet.

Este verificat și de Agenția Europeană a Medicamentului, după ce săptămâna trecută a cerut autorizarea de urgență în Uniunea Europeană.

În Ungaria se vaccinează de o lună cu Sputnik V, iar Cehia și Slovia au comandat deja vaccin rusesc.