Confidenţialitate

Vaccinul Pfizer/BioNTech, eficient în proporție de 100% și la copiii cu vârste între 12 și 15 ani

Studiile clinice arată că vaccinul Pfizer/BioNTech este eficient și în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, a transmis compania, miercuri.

Pfizer/BioNTech mai spune că intenționează să depună documentația studiului și către Administrația pentru Alimente și Medicamente a Statelor Unite, pentru a obține o autorizație de urgență și în cazul grupei de vârstă 12-15 ani, potrivit CNN.

În faza a treia a unui studiu la care au luat parte 2.260 de copii, cu vârste de 12-15 ani, vaccinul a dus la crearea unei cantități mari de anticorpi la o lună după administrarea rapelului, cu mult mai mult față de un alt studiu ce a vizat persoane aflate în grupa de vârstă 16-25 de ani, au mai transmis reprezentanții companiei.

Potrivit aceluiași anunț, efectele adverse semnalate în grupa adolescenților sunt asemănătoare cu cele întâlnite la tinerii între 16 și 25 de ani și includ durere la locul infecției, oboseală sau febră.

Participanții la acest studiu vor fi monitorizați vreme de doi ani de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID.