Confidenţialitate

Vaccinul Johnson&Johnson urmează să fie avizat în luna martie

Vaccinul anti-COVID produs de Johnson&Johnson va fi aprobat curând în Europa, iar în Franța va începe utilizarea lui până în aprilie, cel târziu, a spus șeful campaniei de vaccinare din Franța.

El a amintit că Agenția Europeană a Medicamentului urmează să ia o decizie în privința acestui vaccin, la jumătate lunii martie.

Vaccinul produs de Johnson&Johnson nu necesită condiții speciale de depozitare și este suficientă administrarea unei singure doze.

Vaccinul produs de Johnson&Johnson folosește un virus de răceală obișnuită, adică adenovirusul tip 26, pentru a introduce proteine ale coronavirusului în celule și a declanșa un răspuns imunitar.

La sfârșitul lunii ianuarie, compania preciza că, în urma studiilor făcute la nivel global, s-a constatat că vaccinul are o eficiență de 66 la sută în prevenirea infecțiilor cu noul coronavirus și de 85 % în prevenirea unor forme grave de COVID-19.

Nu trebuie administrate două doze și nu necesită depozitarea în congelatoare.

Șeful campaniei de vaccinare din Franța, Alain Fischer susține că vaccinul dezvoltat de Johnson&Johnson urmează a fi aprobat curând în Europa și inclus în campania de vaccinare din Franța până în aprilie. De altfel, reprezentanții Agenției Europene a Medicamentului au precizat că e o chestiune de zile până când compania Johnson&Johnson va depune cererea pentru aprobarea vaccinului.

Produs în Europa, vaccinul este însă îmbuteliat în Statele Unite, iar premierii din Austria, Cehia, Danemarca și Grecia au cerut Comisiei Europene să ia măsuri astfel încât să nu fie pusă în pericol livrarea acestui vaccin, iar distribuția lui să înceapă imediat după ce primește autorizația din partea Agenției Europene a Medicamentului.