Vacante ieftine de Paste: cum putem beneficia de reduceri

Vacanțele achiziționate în această perioadă sunt încă ieftine datorită reducerii TVA la pachetele turistice și perioadei de înscrieri timpurii.

Mai este mai puțin de o lună până la Paşte, iar agenţiile de turism şi hotelierii au pregătit pachetele pentru sărbătorile pascale. Trebuie, însă, să vă grăbiți. Dacă lăsați pe ultima sută de metri, riscați să nu mai găsiți locuri libere sau să dați o avere pe câteva nopți de cazare. Șeful unei agenții de turism, Marius Usturoiu, ne sfătuiește să profităm de reducerile din această perioadă pentru că până la sfârșitul lunii martie vacanțele pot fi rezervate în sistem early booking.

În țară, Paştele poate fi petrecut pe plajă, la băi, sau în pelerinaj la mănăstirile din Moldova. Indiferent de destinația aleasă, turiștii sunt întâmpinați cu mese tradiționale: ouă roșii, cozonaci, pască, drob și friptură de miel.

În străinătate, mulţi români aleg să petreacă sărbătorile pascale în Grecia, țară ortodoxă ca și România. Bulgaria este o altă destinaţie căutată de români.

Potrivit statisticilor, anul trecut, peste 90.000 de români au plecat în vacanță de Paște.