Confidenţialitate

Vacanțe cu preţ redus în zone rurale, până pe 19 iunie

S-a dat startul ediției de primăvară a programului Vacanțe la țară.

Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural susţine că turiștii pot descoperi viața satului, tradițiile locurilor vizitate, ospitalitatea specifică acestui tip de turism și, nu în ultimul rând, pot servi o masă tradițională cu bucate specifice fiecărei zone pentru care vor opta.

Tarifele recomandate pensiunilor pornesc de la 175 de lei/persoană la pensiuni de 2 margarete, de la 225 de lei/persoană pensiuni de 3 și 4 margarete, şi pot ajunge până la 290 de lei/persoană iar la pensiunile de 5 margarete.

În tarif sunt incluse 5 nopți de cazare în cameră dublă, respectiv 6 zile, prima noapte de cazare fiind aferentă zilei de duminică. Sejurul se va încheia în ziua de vineri. Fiecare pensiune participantă la program va oferi micul dejun din partea casei.

Rezervările se pot face direct la pensiuni, prin agențiile membre ANAT sau prin filialele ANTREC.

Filialele ANTREC participante în prima fază la program sunt: Alba Argeș (Rucăr), Bihor( Băile Felix, Băile 1 Mai, Remeți), Brașov (Bran, Moieciu, Râșnov, Teliu, Timișul de Jos, Zărnești), Constanța, Covasna( Balvanyos, Dalnic,Târgu-Secuiesc), Gorj (Cartiu, Baia de Fier, Peștișani, Tismana), Iași (Codrii Pașcanilor), Maramureș( Botiza, Desești, Șieu, Rozavlea, Poienile Izei, Săpânța, Borșa), Mehedinți (Pensiuni din Clisura Dunării /Cazanele Dunării), Neamț (Ceahlău, Pipirig) și Prahova (Slănic Prahova).

Pe parcurs se vor alătura și alte pensiuni, inclusiv din alte regiuni, potrivit ANTREC.