Vacanta pe un vas de croaziera la preturi reduse

Cei care vor să meargă într-o croazieră pot găsi oferte foarte atractive.

Dacă în urmă cu câțiva ani, un sejur la bordul unui vas costa câteva mii de euro, acum pachetul turistic este sub 1.000 de euro, fără transportul cu avionul până la punctul de îmbarcare. Sunt chiar pachete turistice care pornesc de la 3-400 de euro de persoană. Cu cât vacața este rezervată mai din timp, cu atât prețurile sunt mai mici.

Sorin Văduvoiu, directorul unei agenții de turism care vinde croaziere, povestește că un vas de croazieră este, practic, un hotel de cinci stele pe apă, cu toate serviciile pe care le presupune acest lucru: de la săli de fitness, la restaurante de lux și cazinouri.

În plus, în fiecare zi, turiștii au șansa de a vizita o nouă destinație. De exemplu, cei care aleg o croazieră în Marea Mediterană, pot vizita într-o zi Palermo, a doua zi – Barcelona, apoi Marsilia.

Dar sunt și servicii pe care turiștii le plătesc. De exemplu, dacă într-o seară vrem să mâncăm sushi la un restaurant japonez, s-ar putea ca masa respectivă să nu fie inclusă în pachetul achiziționat de acasă.

O croazieră durează în general, șapte nopți, opt zile. Sunt însă și croaziere în jurul lumii, care durează trei luni. Costă de la 12.000 de euro în sus.