Vacanță la munte: Zăpadă de peste jumătate de metru pe pârtiile de mare altitudine

Câteva mii de turişti vor petrece vacanţa de Crăciun în staţiunile de pe Valea Prahovei.

După cum anunță operatorii din turism, gradul de ocupare a locurilor de cazare omologate este de peste 70 la sută în staţiunile Sinaia şi Buşteni.

Pe pârtiile din Valea Dorului şi Valea Soarelui, stratul se zăpadă depăşeşte jumătate de metru, iar în ziua de Crăciun mijloacele de transport pe cablu vor funcţiona de la ora 10.30, notează agenția News.ro.

Staţiunile Sinaia şi Buşteni se află în topul destinaţiilor preferate de românii care petrec vacanţa de Crăciun în ţară, gradul de ocupare a locurilor de cazare la Sinaia fiind de aproape 80 la sută, în timp ce, în Buşteni, puţin peste 70 la sută dintre locurile de cazare sunt rezervate pentru această perioadă.

Operatorii din turism estimează că mii de turişti sunt aşteptaţi să petreacă vacanţa de Crăciun în staţiunile de pe Valea Prahovei, cei mai mulţi dintre ei urmând a ajunge la destinaţii duminică.

În condiţiile în care la munte a nins abundent, la altitudini mari, pârtiile situate în Valea Dorului şi Valea Soarelui sunt foarte bune pentru practicarea sporturilor de iarnă, stratul de zăpadă depăşind jumătate de metru.

În staţiunea Buşteni, turiştii pot merge în parcul de distracţii de pe Domeniul Kalinderu, în timp ce la Azuga domeniul schiabul este practicabil doar parţial.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS