Vă pasă de tratamentul pe care îl primeşte Monica Iacob Ridzi în puşcărie?

Atenția opiniei publice este susținută în aceste zile de o scrisoare dramatică trimisă din penitenciar de către Monica Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului, acum o doamnă condamnată la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

Ridzi susține că este bolnavă și că nu poate suporta regimul de detenție, în condițiile în care transferul cu duba sistemului penitenciar a durat 24 de ore. Fostul ministru vorbește despre faptul că sistemul penitenciar este subfinanțat, și că banii de medicamente sunt puțin și se termină repede.

În scrisoare, pe care o publică și care a fost preluată de majoritatea mediilor de informare, fostul ministru se mai plânge de faptul că are dreptul la doar o oră pe zi de plimbare într-un spațiu de 10/4 metri.

Lucru asupra căruia insistă foarte mult este modul în care familia o poate vizita, la închisoare, precizăm faptul că nu înțelege de ce pentru un condamnat pentru astfel de fapte decât cele cu violență vizitele se fac reprezintă de fapt o întâlnire printr-un geam separator.

Acest lucru i-a traumatizat copiii, spune Monica Iacob Ridzi .

Vă reamintesc faptul că fostul ministru a fost condamnat pentru un prejudiciu de 640.000 € pe care l-a săvârșit prin alocarea ilegală a unor contracte cu ocazia organizării zilei Tineretului din două mii nouă. Nu a fost clarificați nici până astăzi aspectul referitor la destinația acestor bani, dacă iei au finanțat sau nu campania pedele pentru europarlamentare de la vremea respectivă , dar acest aspect nici nu mai are vreo importanță pentru ministrul aflat acum după gratii.

La România în direct de astăzi discutăm în primul rând despre atitudinea noastră, a celorlalți, vizavi de cei trimiși dincolo de gratii. Vă întreb, și s-ar putea să vi se pare cinic asta, dacă vă pasă sau nu de tratamentul pe care îl primește în pușcărie Monica Iacob Ridzi . Următoarea întrebare pentru dumneavoastră este ce ar trebui făcut în această situație România are multe probleme de subfinanțare a unor instituții și probabil vom considera cu toții că sistemul de Educație sau cel sanitar ar trebui să fie prioritare comparație cu sistemul penitenciar. Dar credeți că acest tip de dramă pe care o descrie Monica Iacob Ridzi ar trebui ignorată?

[soundcloud width=”500″ height=”100″ id=”https://soundcloud.com/europafmromania/romania-in-direct-atitudinea-noastra-fata-de-condamnatii-la-inchisoare-04-martie-2015?in=europafmromania/sets/rom-nia-n-direct”]