Confidenţialitate

Kremlin: Loviturile aeriene asupra Siriei sunt “un act de agresiune”

La câteva ore de la atacul lansat în comun de SUA, Franţa şi Marea Britanie asupra unor ţinte ale regimului sirian, președintele rus, Vladimir Putin, a catalogat  loviturile aeriene drept “un act de agresiune”

Mai mult, liderul de la Kremlin a cerut o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pentru a se discuta despre situaţia creată.

“Rusia condamnă în cel mai serios mod atacul asupra Siriei, unde forțele ruse încearcă să ajute la legitimarea guvernului în lupta sa cu terorismul”, a adăugat Vladimir Putin, citat într-un comunicat.

După secretarul general al NATO care a anunțat că susține intervenția aeriană americană, franceză și britanică și Canada aprobă atacul, a spus premierul Justin Trudeau.

Seful Pentagonului Jim Mattis a avertizat că se așteaptă la o campanie de dezinformare în orele și zilele ce urmează în legătură cu atacul în Siria.

Între timp, armata siriană a confirmat că unele dintre posturile sale au fost lovite de cele peste 100 de rachete lansate în cursul nopţii de forţele americane, britanice şi franceze.

În comunicat se mai menţionează, totuşi, că forţele de apărare siriene au reuşit să doboare majoritatea rachetelor, contracarând atacul cu “mare eficienţă”.

Armata siriană a mai precizat că unele rachete şi-au ratat ţintele şi au lovit o bază militară in apropiere de Homs, rănind trei civili.