Confidenţialitate

V. Ponta: “Dacă Dragnea aduce un denunţ al meu, eu azi îmi dau demisia din Parlament şi aţi scăpat de mine”

Victor Ponta a declarat că îşi va da demisia din Parlament dacă Liviu Dragnea va dovedi că el este unul dintre denunțătorii săi. Îi cere însă liderului PSD să facă acelaşi lucru dacă se dovedeşte că l-a acuzat pe nedrept.

Victor Ponta s-a prezentat azi la Instața Supremă pentru a fi audiat în dosarul Turceni-Rovinari în care este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat.

“Liviu Dragnea a spus din nou că sunt denunţător în dosarul lui. Astăzi depun cerere la DNA să-mi precizeze dacă am calitate de martor sau de denunţător. (…) Dacă Dragnea aduce un denunţ al meu, eu azi îmi dau demisia din Parlament şi aţi scăpat de mine, dar dacă aduc eu hârtie că am dat declaraţie de martor, nu mai e chestiune de scuze, va trebui să îşi dea demisia din PSD şi din Parlament. Nu am depus în viaţa mea niciun denunţ penal, nici împotriva domnului Dragnea, nici a nimănui. (…) Ori eu sunt denunţător, ori domnul Dragnea este cel mai mare mincinos din istoria politicii româneşti. Dacă a minţit, trebuie să răspundă pentru asta, pentru că toată România depinde de minciunile domnului Dragnea” a declarat Victor Ponta.

Reacţia lui Victor Ponta vine după o declaraţie pe care Liviu Dragnea a făcut-o, într-o emisiune la postul de televiziune România TV, potrivit căreia fostul lider social-democrat s-ar fi aflat printre denunţătorii de la DNA.

”Turnătorii din dosar îi ştiu. Sova, Ponta, Niţulescu. Am auzit că unii se tot alintă: <<Să-mi ceară scuze, că eu nu am spus…>>”, a declarat Liviu Dragnea, în contextul în care Victor Ponta a scris, pe Facebook, că liderul PSD ar trebui să îi ceară scuze pentru faptul că l-a acuzat că l-a denunţat la DNA.