Confidenţialitate

Viorica Dăncilă exlude adoptarea unei OUG privind amnistia și grațierea, cel puțin până la finalul anului

Premierul Viorica Dăncilă infirmă scenariile vehiculate pe surse în Parlament legate de o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea, cel puțin până la finalul anului.

Prim-ministrul susține în continuare că nu a avut nicio discuție pe această temă și că în Guvern nu există un proiect de ordonanță de urgență.

Viorica Dăncilă a evitat însă orice comentariu despre o inițiativă politică a PSD care să se oficializeze în Parlament.

“Nu avem așa ceva pe ordinea de zi, nu am așa ceva pe masa guvernului.(…) În calitate de prim-ministru nu am un act normativ care să prevadă așa ceva. Nu am avut o discuție, deci nu pot să vă spun. Eu nu știu dacă se impune o discuție”, a declarat Viorica Dăncilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, Guvernul va sesiza Curtea Constituțională asupra întârzierii președintelui Iohannis în a oficializa remanierea guvernamentală.

Premierul Viorica Dăncilă a spus, la capătul unei întâlniri cu Olguța Vasilescu și cu Liviu Dragnea, că plângerea va fi depusă mâine. Coaliția de guvernământ a propus-o pe Olguța Vasilescu pentru postul de ministru al dezvoltării, în locul lui Paul Stănescu.

Mircea Drăghici ar urma să preia portofoliul transporturilor de la Lucian Șova.

Viorica Dăncilă afirmă că demisiile miniștrilor au ajuns deja la Cotroceni și că a discutat la telefon cu președintele. Klaus Iohannis ar fi amânat decizia pentru săptămîna viitoare.

“L-am sunat pe domnul președinte să văd ce se va întâmpla, dacă va nominaliza cei doi miniștri, având în vedere că suntem în perioada premergătoare preluării Președinției Consiliului UE. Domnul președinte a spus că încă mai analizează.

Până săptămâna viitoare nu va nicio decizie. Deci ne vedem obligați să facem această sesizare la CCR, pentru că avem o președinție de preluat și nu este de joacă cu aceste lucruri”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.