Confidenţialitate

USR vrea publicarea tuturor propunerilor primite pentru Legile Educației și acuză Ministerul Educației că „nu ascultă de niciun partener social” | AUDIO

USR îi cere ministrului Educației să publice toate propunerile primite pentru Legile Educaţiei până acum. Și acuză că nu ține cont de propunerile venite din partea societății civile privind reforma sistemului de învățământ.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Auzim de la domnul premier Nicolae Ciucă un calendar agresiv de adoptare, înțelegând din acest lucru mai degrabă că Ministerul Educației s-a izolat total de societate, nu ascultă de niciun partener social.

Zilele trecute chiar am dat telefoane personal sau am schimbat mesaje cu reprezentanți elevi sau profesori, profesori universitari, mediu de afaceri și societate civilă să întreb sau să înțeleg dacă au fost trimise propuneri.

Majoritatea au spus, ca de obicei, au fost la datorie chiar dacă a fost infernal timpul acordat atât de scurt. Ei au trimis propuneri sau chiar au încercat să inițieze forme de dialog. Acum vom vedea cum vor arăta legile care vor intra în primă lectură în ședință de Guvern”, a spus senatorul USR Ștefan Pălărie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Controversatele proiecte ale legilor Educației ajung pe masa guvernanților. Ce modificări au cerut elevii, mediul academic și sindicatele