Confidenţialitate

USR și Forța Dreptei au depus moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății | AUDIO

USR și Forța Dreptei au depus azi o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. Opoziția îl acuză pe acesta că lasă România fără spitale, după ce 6 unități medicale au fost scoase de la finanțarea cu bani europeni din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Adrian Wiener, deputat USR îl acuză pe ministrul Sănătății și de întâzierea investițiilor în sănătate

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Sunt multe motive pentru care am ajuns la acest strigăt de disperare care este moțiunea simplă depusă astăzi, începând cu incapacitatea lui Alexandru Rafila de a gestiona Planul Național de Redresare și Reziliență, acest mare proiect de țară, fie că vorbim de reforme, fie că vorbim de investiții. Erau prinse în PNRR de la caravane medicale mobile la dotarea cabinetelor medicilor de familie și a ambulatoriilor, o rețea de centre de îngrijire pentru vârstnici. Absolut toate investițiile din zona prespitalicească sunt în întârziere. Principalul responsabil pentru acest lucru, dar și pentru tăierea finanțării pentru cele șase spitale, este Alexandru Rafila”, declară Adrian Wiener, deputat USR.

Moțiunea, intitulată ” Ministrul Rafila – Turistul leneș și cinic care lasă România fără spitale” a fost semnată și de parlamentarii Forța Dreptei. Ionel Dancă spune că, pentru eșecul pe partea de sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență, atât ministrul Sănătății cât și cel al Fondurilor Europene, Adrian Câciu, trebuie să plece acasă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: INQUAM Photos / Sabin Cirstoveanu