Confidenţialitate

USR – referendum intern pe tema poziţionării faţă de revizuirea Constituţiei privind familia

Uniunea Salvaţi România va organiza, în perioada 7 – 13 august, primul refrendum intern de la înfiinţare, pe tema poziţionării partidului faţă de revizuirea Constituţiei în ceea ce priveşte familia, un subiect care a dus la demisia lui Nicuşor Dan din USR.

Referendumul a fost declanşat de peste 200 de membri USR, semnatari ai unei iniţiative a filialei Suceava.

După finalizarea referendumului se va organiza şi congresul pentru alegerea unui nou preşedinte USR, ca urmare a demisiei lui Nicuşor Dan.

Între timp însă, pe 17 iunie va avea loc şedinţa Comitetului Politic, care reuneşte conducerea centrală a USR, liderii de filiale şi parlamentarii partidului, unde se va dezbate decizia luată de Biroul Naţional de poziţionare a formaţiunii împotriva revizuirii Constituţiei în privinţa familiei. În urma respectivei decizii, Nicuşor Dan şi-a dat demisia din partid.

”USR este un partid modern, care încurajează democraţia participativă, atât în interior, cât şi în societate. Astfel, membrii simpli au puterea de a influenţa deciziile organelor de conducere şi de a participa la stabilirea direcţiei partidului (…) Parlamentarii şi consilierii partidului Uniunea Salvaţi România îşi continuă între timp activitatea din Parlament şi Consiliile locale pentru a combate corupţia şi incompetenţa din sistem. USR a reuşit, la dezbaterile pe Legea Salarizării din Camera Deputaţilor, să impună amendamente importante legate de stimularea performanţei academice şi transparentizarea datelor privind salarizarea publică (…) Valorile USR se bazează pe democraţie internă, integritate şi transparenţă faţă de membrii USR şi faţă de societate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de USR.