Confidenţialitate

USR, protest în fața Ministerului Educației împotriva proiectului de OUG care permite universităților să ridice construcții pe domeniul public sau al primăriei | AUDIO

Protest al opoziției în fața Ministerului Educației! Parlamentari ai USR i-au cerut, în această dimineață, ministrului Educației, Ligia Deca să retragă un proiect de ordonanță de urgență care le dă dreptul universităților să ridice construcții pe terenurile aflate în domeniul public sau al primăriei, fie din venituri proprii, fie cu fonduri externe nerambursabile.

Universitățile vor fi transformate în dezvoltatori imobiliari – susține senatorul USR, Ștefan Pălărie

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Protestăm vehement împotriva uneia dintre prevederi. O chestiune monstruoasă, care îi va transforma pe oligarhii din universități în latifundiari capabili să dispună pe utilizarea proprietăților din domeniul public. Asta, inclusiv cu fonduri nerambursabile și cu bani europeni. Este o monstruozitate fără seamăn. Așa cum spune și pe pancarte: universitățle ar trebui să se ocupe de performanță academică, nu de performanță imobiliară. Este inadmisibil ca un înalt demnitar al statului să dea legi cu dedicație pentru dezvoltatori imobiliari”, a declarat Ștefan Pălărie, senator USR.

USR așteaptă explicații din partea ministrului Educației în legătură cu necesitatea unui astfel de proiect

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am pregătit o solicitare pentru doamna ministru, să ne explice care sunt avantajele aceste modificări legislative și cum aceste avantaje ar putea să fie vreodată mai mari decât haosul juridic creat de prevederile din textul legii. Înțelegem că doamna ministru ignoră problemele reale, dar este absolut-asbolut scandalos ca dumneaei să se ocupe de probleme imobiliare când învățământul românesc este atât de evident cu totul și cu totul la pământ”, a mai spus Ștefan Pălărie, senator USR.

USR susține că ordonanța de urgență pregătită de Ministerul Educației este neconstituțională, în condițiile în care le dă dreptul inclusiv universităților private să construiască pe domeniul public.

Sursa foto: Facebook / Ștefan Pălărie

Citește și: Atac armat la o școală din Finlanda. Trei copii au fost răniți