USR propune ca Piața Victoriei să fie spațiu rezervat manifestărilor civice şi sindicale

Uniunea Salvaţi România vrea ca Piaţa Victoriei să fie spaţiu rezervat manifestărilor civice şi sindicale. Propunerea ar trebui să fie votată de consiliul Primăriei generale, spune preşedinte USR Bucureşti, Roxana Wring.

USR va discuta cu colegii din PNL pe marginea acestui subiect.

Demersul consilierilor USR vine în contextul în care primarul general Gabriela Firea a decis zilele trecute organizarea unui festival în Piaţa Victoriei, loc în care de obicei nu au loc târguri, ci mai degrabă proteste. În weekend, primarul genral s-a răzgandit si a decis să anuleze târgul.

O astfel de hotărâre este necesară pentru a preveni adoptarea unor decizii administrative în scop politic şi pentru a garanta acestui spaţiu bucureştean destinaţia deja consacrată prin manifestările publice din ultimii ani. Evenimentele publice de tipul festivalurilor de sezon sau al concertelor se pot desfăşura în spaţiile în care, în mod tradiţional, s-au desfăşurat până acum în Bucureşti. Pentru astfel de evenimente publice este nevoie de accesibilitate sporită pentru cetăţeni (semafoare, treceri de pietoni, acces facil la mai multe linii de transport public în comun etc.) şi de o serie de caracteristici ale spaţiului respectiv care să permită securizarea şi prevenirea riscurilor de accidente sau incidente de orice tip„, potrivit unui comunicat USR.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS