Confidenţialitate

USR PLUS și-a votat programul de guvernare. Cetățenie digitală ca în Estonia și eliminarea pensiilor speciale, printre măsuri

USR PLUS și-a adoptat în acest weekend programul de guvernare. Printre cele mai importante măsuri se numără internet pentru toți – program cu fonduri UE, cetățenie digitală ca în Estonia, eliminarea pensiilor speciale, dar și a impozitului pe venitul minim.

Conducerile reunite ale USR și PLUS au adoptat ieri programul de guvernare, care conține 40 de angajamente concrete pe toate domeniile mari de guvernare.

Aprobarea a fost cvasi-unanimă, cu doar un vot împotrivă și o singură abținere.

Printre principalele măsuri adoptate de USR PLUS se numără zero taxe pe salariul minim, cu alte cuvinte reducerea impozitării muncii prin scutirea primilor 2.230 de lei din venit și aplicarea taxelor și impozitelor doar pe bucata care depășește salariul minim.

O altă măsură vizează eliminarea prin lege a pensiilor speciale.

De asemenea, USR PLUS promite internet pentru toți locuitorii din urban și rural printr-un program guvernamental finanțat din fonduri europene.

Cetățenia digitală este o altă promisiune a USR PLUS – un program similar cu cel din Estonia, care elimină practic birocrația în relația cetățenilor cu statul.

Nu în ultimul rând, un program național de un miliard de euro pentru infrastructura din sănătate.

USR PLUS speră să facă parte, alături de PNL, din viitorul guvern care se va instala după alegerile parlamentare.