Confidenţialitate

USR le cere demisiile miniștrilor Energiei și de Interne | AUDIO

Purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuț Moșteanu, îl acuză pe Virgil Popescu că nu a gestionat corect liberalizarea prețurilor la energie. USR Plus îl amenință pe ministru că dacă nu se retrage din Guvern, va depune o moțiune împotriva sa.

„A scăpat din mână toată partea de liberalizare, s-a uitat indiferent la acest episod de liberalizare, nu a pregătit nimic din ce urma să vină și, iată, vedem acum ce se întâmplă cu prețurile la energie, vedem prin ce trec toți românii în această perioadă de iarnă și lucrurile nu se vor finaliza; lunile de iarnă încă urmează. Coaliția de Guvernare trebuie să vină cu un ministru competent rapid. Dacă nu-și va da demisia în prima ședință din următoarea sesiune parlamentară, vom depune o moțiune simplă – această decizie este luată. USR va depune o moțiune simplă dacă ministrul Virgil Popescu nu-și dă demisia”, a spus Ionuț Moșteanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

USR le care colegilor din Parlament să accepte organizarea unei sesiuni extraordinare din cauza crizei energiei.

„Reducerea TVA la energie, un credit fiscal pentru companii pentru a-i ajuta să treacă peste creșterea prețurilor la energie în perioada aceasta, exceptarea certificatelor verzi. Noi am venit de la plată în factura de energie electrică și eliminarea accizei din această factură. Noi am venit cu soluțiile astea încă din octombrie. Cum spuneam, au fost ignorate”, a mai spus Moșteanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

USR îi cere și lui Lucian Bode să-și dea demisia din funcția de ministru de Interne pe motiv că ar fi încapabil să facă ordine în instituție.

Recent, polițiștii fie nu au reușit să aplaneze mai multe proteste, iar Parlamentul și Primăria Timișoarei au fost luate cu asalt de simpatizanți sau membri AUR, fie au fost implicați în accidente.

„Ministerul ăla este în degringoladă. Ministrul Bode are mai mult de un an de când este la cârma acelui Minister. A ieșit să ne spună că lucrurile merg rău și are o grea moștenire. Mulțumim! Asta știm și noi. Observăm că polițiștii nu sunt în stare să aplice legea, nu sunt în stare să ne protejeze. Polițiștii și instituțiile de forță. Vedem că orice manifestant nervos poate să intre într-o instituție a Statului și polițiștilor, jandarmilor le tremură genunchii atunci când văd 20-30 de oameni nervoși”, a mai spus Moșteanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Citește și: ENEL Energie și Enel Energie Muntenia, sancționate pentru nereguli la facturi | AUDIO

Autor: Anca Grădinaru