USR condiționează votul pentru prelungirea stării de alertă | VIDEO

Președintele Uniunii Salvați România susține că parlamentarii formațiunii așteaptă motive întemeiate pentru încuviințarea stării de alertă.

”I-am propus astăzi domnului Raed Arafat ca starea de alertă să fie menţinută doar acolo unde cifrele şi datele o solicită, doar în zonele în care există mai multe cazuri active de COVID-19, astfel încât o parte din activitatea economică din România să fie deblocată. Domnul Arafat ne-a promis că, în momentul în care va veni dinspre Guvern solicitarea aceasta va veni însoţită de o justificare, date epidemiologice şi de argumente foarte concrete”, a scris, miercuri seară, Dan Barna pe Facebook.

Liderul Uniunii a propus ca starea de alertă să fie prelungită pentru 15 zile, nu pentru 30 de zile.

”Decizia USR de a vota sau nu prelungirea stării de alertă va fi luată după ce Guvernul va prezenta date şi statistici clare care să justifice prelungirea restricţiilor”, a menționat Dan Barna.

 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a avut, miercuri, o întâlnire cu mai mulţi lideri politici pentru a explica necesitatea prelungirii stării de alertă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS