Arafat a pledat la Parlament pentru prelungirea stării de alertă | AUDIO

Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a mers în legislativ, miercuri, pentru a-i convinge pe liderii partidelor parlamentare de necesitatea prelungirii stării de alertă.

La întâlnirea din biroul social-democratului Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, au participat și reprezentanți ai UDMR, ALDE, Pro România și USR.

După ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că Guvernul vrea să prelungească starea de alertă, Raed Arafat a mers să-i convingă pe contestatarii acestui demers din Parlament să voteze prelungirea stării de alertă.

După întâlnire, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social democrații nu vor vota prelungirea, dacă starea de alertă va fi ca acum o lună.

Potrivit unor surse politice, s-ar fi ajuns la câteva lucruri în comun, anume redeschidre spitalelor, cei care vin din țări cu rist să stea în izolare dar să fie testați la final, iar masca să fie obligatorie în continuare în spații închise.

Aflat în vizită în județele Brăila și Galați, premierul Ludovic Orban le-a transmis un mesaj celor care nu vor să voteze prelungirea stării de alertă.

Secretatul de stat Raed Arafat spunea recent că, dacă nu va fi totuși încuviințată prelungirea stării de alertă, există și un plan B pentru menținerea unor restricții.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS