Confidenţialitate

Ușeriu, după încheierea maratonului arctic: Fără idealuri, mă tem că am dispărea

Într-o postare pe Facebook, ultramaratonistul Tiberiu Uşeriu mărturisește că i-a fost greu să revină în Canada, la Yukon Arctic Ultra, unde a abandonat în 2019 din cauza degerăturilor suferite la degetele de la picioare.

“Am ajuns la capăt, deşi drumul ăsta părea la un moment dat fără capăt. Vă mulţumesc enorm pentru susţinerea voastră. Fără gândurile voastre bune, jur că m-aş fi pierdut pe drum. Mulţumesc Tăşuleasa şi mulţumesc Via Transilvanica, drumul nostru, al tuturor, cel care m-a trimis aici în delegaţie, ca ambasador. La ora asta, gândurile mele sunt puţine şi simple. Zic aşa: Uneori, pare greu să te întorci şi doar pentru că ai uitat undeva becul aprins. Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă, e un pic şi mai greu. Pozele astea două puse în paralel, spun povestea acestei aventuri. Sunt fericit că am îndreptat lucrurile. Trag scurt o concluzie de încheiere, înainte de a mă prăbuşi într-un somn adânc: Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează. Fără idealuri, mă tem că am dispărea. Aşadar, să nu renunţăm la ele orice ar fi. Vă mulţumesc, ne vedem acasă”, a scris acesta.

Tibi Ușeriu a terminat, joi seara, ultramaratonul de la Cercul Polar. Românul a trecut linia de sosire al doilea, la capătul unei curse care a durat șapte zile.

Tibi și elvețianul Fabian Imfeld sunt singurii concurenți care au reușit să ajungă la final, dintre cei peste 20 care au luat startul.

Sportivul român a acuzat probleme cu stomacul și a suferit, după primele patru zile ale concursului, o degerătură la picior.

Tiberiu Uşeriu a petrecut 9 ani în închisoare pentru infracţiuni grave, însă a stârnit admiraţir în 2016, când a reuşit să câştige competiţia „6633 Arctic Ultra”, competiție în care a mai triumfat în 2017 și 2018.