USB apelează la instanță pentru a clarifica dacă voturile lui Clotilde Armand au fost numărate corect

Cererea Uniunii Salvați Bucureștiul de renumărare a voturilor pentru primarul Sectorului 1 a fost respinsă pentru că este tardivă și nu are temei, declară pentru Europa FM șeful Biroului Electoral local.
Uniunea Salvați Bucureștiul a anunțat în această dimineață că va contesta în instanță decizia Biroului Electoral al Sectorului 1.
Președintele Biroul Electoral al Sectorului 1, procurorul Alexandru Stoian, explică la Europa FM, că cererea USB a fost respinsă pentru că nu există nicio suspiciune în ceea ce privește corectitudinea numărării voturilor.
Mai mult, spune procurorul Alexandru Stoian, USB a avut membri sau persoane acreditate în fiecare secție de vot, care în seara votului nu au contestat procedura.
,,Aveau posibilitatea să formuleze întâmpinări atunci și nu au făcut-o,, a spus Președintele Biroul Electoral al Sectorului 1.
O explicație ar fi că unii dintre reprezentanții USB au plecat din secții, procesul electoral finalizându-se în prezența reprezentanților celorlalte partide.
Luni, președintele USB, Nicușor Dan, a recunoscut la Adevărul, că în seara votului, unii dintre reprezentanții partidului său au părăsit secțiile înainte de încheierea procesului de numărare a voturilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Clotilde Armand a ieșit pe locul 2 în lupta pentru Primăria Sectorului 1. Asta după ce în seara votării, ea a fost dată câștigătoare atât de exit-poll-uri cât și de primele rezultate parțiale.
A doua zi, luni, partidul din care face parte candidată USB, a cerut renumărarea voturilor în 18 secții.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Biroul Electoral al Sectorului 1 a respins cererea USB, ceea ce i-a determinat pe liderii partidului să anunțe că vor cere judecătorilor să se pronunțe.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS