Ursula von der Leyen: „Vaccinul va fi disponibil pentru toate țările UE în același timp și în aceleași condiții”

„Astăzi, adăugăm un capitol important poveștii de succes a Europei și punem la dispoziție primul vaccin împotriva #COVID19 pentru europeni.

Vor urma și altele.

Vaccinul va fi disponibil pentru toate țările UE în același timp și în aceleași condiții”, scrie Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, într-un mesaj pe Twitter.

Comisia Europeană a aprobat primul vaccin împotriva coronavirusuluiComisia Europeană a aprobat primul vaccin împotriva coronavirusului, produs de companiile Pfizer şi BioNTech, a anunţat luni seară preşedintele instituţiei, Ursula von der Leyen.

„Astăzi, adăugăm un alt capitol important în lupta noastră împotriva Covid-19. Am luat decizia de a pune la dispoziţia cetăţenilor europeni primul vaccin anti-Covid-19.

Am acordat licenţă condiţionată de intrare pe piaţă vaccinului produs de BioNTech şi Pfizer. Agenţia Europeană a Medicamentului a evaluat vaccinul şi a concluzionat că este sigur şi eficient împotriva Covid-19”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

Cu câteva ore mai devreme, Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat Comisiei avizarea vaccinului.

Ţările europene vor începe să primească primele 10.000 de vaccinuri în această săptămână. Toate cele 27 de state europene vor începe Campania de vaccinare pe 27 decembrie

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS