Urmează ploi torenţiale. La munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare

Până la ora 14 este cod galben de ploi însemnate din punct de vedere cantitativ. În sudul Banatului, vestul şi nordul Olteniei şi în nordul Munteniei, precum şi în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

La această oră, ploaia torenţială reduce vizibilitatea pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti, dar şi pe alte drumuri naţionale, motiv pentru care Poliţia Rutieră recomandă şoferilor să circule cu prudenţă sporită.

Meteorologii anunţă până în această seară, la ora 20, că va ploua pe arii extinse în sudul, centrul şi estul ţării, unde cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 şi izolat 30 l/mp.

Ploile vor avea şi caracter de aversă şi pe suprafeţe restrânse se vor semnala descărcări electrice. La munte, la altitudini mari, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul se va intensifica mai ales în regiunile sudice şi sud-estice, cu viteze de 55…60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăşi temporar 70…80 km/h.

Ploile vor continua şi în următoarele zile, iar temperaturile vor scădea accentuat în toate regiunile, astfel că în zilele de 9 şi 10 noiembrie vremea va deveni rece pentru această perioadă din an.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS