Uraganul Irma a fost retrogradat la categoria 1

Uraganul Irma, care avansează în prezent pe coasta de vest a statului american Florida, a fost retrogradat luni la categoria 1, dar continuă să prezinte amenințări grave, au anunțat serviciile meteorologice americane, citate de AFP.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Florinela Georgescu, a explicat la Europa FM decizia colegilor de dincolo de Atlantic.

Uraganul a avansat mai mult înspre uscat. Este mai rău, pentru că zona de uscat a fost astfel mai mare, însă el a scăzut în intensitate. Oricum, se anticipează că va mai avea suficientă forță să măture toată Florida și să ajungă la intensitate mult scăzută în statele de la nordul Floridei și apoi, treptat, să se stingă. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Specialiștii apreciază că Irma va scădea în intensitate, odată cu părăsirea Floridei, care a avut cel mai mult de suferit de pe urma acestui uragan considerat printre cele mai mari din istorie.

Meteorologii americani spun că uraganul Irma are vitezele la rafale cele mai mari , de peste 300 km/oră. A avut o viață foarte lungă. Se pare că durata în care Uraganul a avut gradul 4 și 5 a fost una record. În aceste zile au mai fost active încă două uragane. Este, de-asemenea, un record … o premieră, de fapt, că în același timp au fost emise alerte de uragan pentru trei uragane. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

24 de ore se vor mai resimți fenomenele asociate uraganului Irma.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS