Ultimele măsuri luate de unele țări în lupta împotriva coronavirusului

Germania a închis deja granițele cu Franţa, Austria şi Elveţia pentru cei care nu fac drumuri obligatorii.

Cei care merg la serviciu sunt lăsați să intre în țară, însă șoferii sunt testați în timp ce așteaptă la volan.

Iar în Cehia care a intrat ieri în carantină, oamenii vor putea ieși din casă doar pentru activități importante, precum mersul la serviciu sau cumpărături de alimente și medicamente.

Germania în care au fost înregistrate aproximativ 6 mii de persoane infectate cu noul tip de coronavirus nu mai permite tracerea granițelor cu Franța, Austria și Elveția decât pentru muncă și transportul mărfurilor.

Nu există încă informaţii privind posibila închidere a graniţelor cu Cehia, Polonia, Danemarca și Olanda.

Cehia a intrat în carantină noaptea trecută, iar măsura va expira la 24 martie, dar poate fi prelungită, potrivit premierului.  Oamenii vor putea ieși din casă doar pentru serviciu, cumpărături esențiale, deplasările la bănci, spitale sau pentru îngrijirea persoanelor care au nevoie de ajutor.

Guvernul încurajează angajatorii să își lase angajații să lucreze de acasă.

Pentru ca măsurile să fie respectate, polițiștii din Cehia vor fi ajutați de 2.096 de soldați și de 400 de vameși.

Cehia este a patra țară în Uniunea europeană, după Italia, Spania și Austria, care a restricționat mișcarea populației din cauza pandemiei.

Iar in Statele Unite, Centrul pentru Controlul Bolilor, a recomandat ca în următoarele 8 săptămâni, toate întâlnirile cu peste 50 de persoane să fie anulate sau amânate.

În SUA, 25 de milioane de oameni nu au asigurare de sănătate și mulți nu-și pot lua concedii medicale în caz că se îmbolnăvesc.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS