UPDATE – Spitalul Orășenesc Băicoi: Medicul care a refuzat internarea unei paciente cere desfacerea contractului de colaborare

Scandalul a fost provocat de imaginile în care o doctoriță de la Camera de gardă a Spitalului Orășenesc Băicoi – Marta Coman – a refuzat internarea unei femei în vârstă de 87 de ani.

În film e surprins și momentul în care doctorița rupe fișa medicală a femeii de 87 de ani. Luni, 8 ianuarie, doctorița a cerut desfacerea contractului de colaborare cu Spitalul Orăşenesc Băicoi. Femeia a spus că regretă cele întâmplate.

Managerul spitalului, Andreea Irimescu, spune că medicul care a refuzat internare este angajată a Spitalului Drajna şi colaboratare a Spitalului Băicoi doar pe camera de gardă.

Pe 6 ianuarie, o femeie s-a prezentat la camera de gardă a Spitalului Orășenesc Băicoi și i-a spus doctoriței că a adus o femeie în vârstă, cu ambulanţa, de la Spitalul Judeţean Ploieşti, unde nu a fost internată pentru că nu mai erau locuri.

Medicul Marta Coman a refuzat să interneze bolnava.

„Doamnă, ştiţi care e chestia? Io ies din gardă mâine la ora 08,00. Dacă mai îmi vin 20 ca dumneavoastră… Şi aţi venit şi vă trimit acasă”.  Doamnă, internările nu se fac de la Ploieşti la Băicoi. Aicea eu hotărăsc dacă internez sau nu, nu Ploieştiul peste mine, cum nici eu nu hotărăsc peste ei”. Marta Coman, Spitalul Orășenesc Băicoi

La insistențele femeii care a adus pacienta în vârstă, doctorița se enervează:

„Doamnă, de pe data de 2 tot vă plimbaţi. (…) Ce aveţi astăzi, de Bobotează, să vreţi să internaţi? Da’ de ce aş interna-o eu acuma dacă dumneavoastră de pe data de 2 tot staţi pe drum cu ea?” Marta Coman, Spitalul Orășenesc Băicoi

În aceste condiţii, femeia care s-a prezentat la camera de gardă i-a cerut medicului să scrie în fişă că nu o poate interna, fapt refuzat de doctoriță.

„Nu, nu vreau io. (…) Dar de ce să scriu? V-au scris destul la Ploieşti. Nu vă scriu, nu îmi merge pixul. (…) Nu vreau, doamnă, să îmi asum nimic din momentul în care Spitalul Judeţean Ploieşti şi-a asumat că nu o primeşte”. Marta Coman, Spitalul Orășenesc Băicoi

 

Corespondenta Europa FM în Prahova, Diana Frâncu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De asemenea, femeia care s-a prezentat la camera de gardă i-a cerut doctoriței să îi spună numele, dar aceasta a refuzat.

Ministerul Sănătăţii și Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat că va face o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi la Spitalul Băicoi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS