UPDATE: Pilotul MIG-ului prăbușit la Fetești nu ar fi reușit să se catapulteze

Intervenție de amploare a autorităților în zona în care s-a produs accidentul aviatic, în urma căruia un MIG 21 Lancer al Bazei Militare Borcea s-a prăbușit. Din informațiile apărute, până în acest moment,  pilotul nu ar fi reușit să se catapulteze, iar potrivit unor surse, el ar fi murit carbonizat.

Aparatul de zbor MIG 21 Lancer s-a prăbușit astăzi în jurul orei 13.30 între judeţele Ialomiţa şi Călăraşi. Aeronava participa la un miting aerian. Mii de oameni se aflau în zonă şi participau la evenimentele dedicate Zilei Porţilor Deschise, la Baza 86 Aeriană Feteşti.

Potrivit MapN, avionul a căzut la aproximativ 10 km nord de locaţia bazei aeriene.  Imediat a fost pus în aplicare de urgenţă planul de intervenţie în astfel de situaţii.

O comisie numită la nivelul Statului Major al Forţelor Aeriene se deplasează de urgenţă la locul prăbuşirii pentru investigarea evenimentului.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, se va deplasa sâmbătă la Borcea, locul unde o aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 86 Aeriană Feteşti s-a prăbuşit, au anunţat oficiali din minister.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS