Este oficial: Papa Francisc va vizita România, între 31 mai și 2 iunie

Papa Francisc va vizita România între 31 mai și 2 iunie, un eveniment așteptat de milioane de români, indiferent de religie.

Papa Francisc va fi primit în București, apoi va merge la Iași și la Blaj. De asemenea, va ajunge la Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc.

Vizita de trei zile în România a Papei Francisc vine după repetate invitații transmise de oficialii românii și de reprezentanții bisericilor romano și greco-catolice.

Va fi a doua vizită a unui suveran pontif în România, după cea făcută de Papa Ioan Paul al II-lea, din 1999.

Wilhelm Dancă, profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolică București, responsabil privind comunicarea pentru vizita Papei Francisc:

„Se știe că Papa va veni între 31 mai și 2 iunie 2019 în România, pentru a vizita comunitățile catolice din București, Iași și Blaj și comunitatea maghiară din Arhidieceza de Alba Iulia. Sigur că la aceste momente sunt așteptați toți ceilalți creștini, de toate denominațiunile.” Wilhelm Dancă

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În cadrul vizitei de la Blaj s-ar dori, de asemenea, beatificarea a 7 episcopi greco-catolici martiri, victime ale regimului comunist, dar acest eveniment depinde de câteva decizii așteptate de la Vatican:

„Programul final al vizitei va fi publicat ulterior. Din informațiile mele, beatificarea mai are nevoie de niște timpi de așteptare, a trecut cu bine – să zicem așa – cauza lor de Comisia Teologilor. Urmează alt examen, cel al analizei cardinalilor. După aceea, se așteaptă un decret de beatificare din partea Papei Francisc. Abia după ce apare acest decret putem să vorbim de posibila beatificare la Blaj.”Wilhelm Dancă

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Wilhelm Dancă, responsabil privind comunicarea pentru vizita Papei Francisc, a explicat care este misiunea Suveranului Pontif în vizita extinsă din București, Iași și Blaj:

„Papa vrea să încurajeze comunitatea catolică din România, toți creștinii, într-o conjunctură provocatoare, să zicem așa, din punct de vedere social și politic pentru Europa, dar și din punct de vedere religios, al dialogului ecumenic. Toate acestea sunt incluse în intenția de bază a vizitei Papei în România.”Wilhelm Dancă

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS