UPDATE: Consilierul lui Sorin Oprescu ar fi primit 204.000 euro mită

Apar noi informații în dosarul în care a fost reținut consilierul personal al primarului Sorin Oprescu.

Solomon Wigler ar fi primit peste 200.000 euro de la un om de afaceri, în schimbul unor intervenții la funcționari ai Primăriei Capitalei și la consilieri pentru votarea unor hotărâri.

Ar fi vorba de obținerea unor autorizații pentru construirea a trei supermarket-uri în București.

Între timp, primarul Sorin Oprescu l-a suspendat din funcție pe consilierul șpăgar.  Astăzi acesta va fi propus pentru arestare preventivă.

Procurorii DNA îl acuză pe Solomon Wigler de trafic de influență în formă continuată. Un om de afaceri, denunțător în acest dosar, i-ar fi dat consilierului în mai multe tranșe 204.000 euro pentru intervenții la consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului București.

Wigler ar fi urmat să-i convingă pe consilieri să voteze aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale în vederea construirii a trei supermarket-uri în Capitală, dar şi pentru ca municipalitatea să ofere o donaţie.

Potrivit procurorilor DNA, consilierul lui Sorin Oprescu ar fi cerut în total 230.000 de euro, în ultimii 3 ani. De exemplu, Wigler ar fi primit 150.000 de euro în patru tranșe, după votarea hotărârilor respective.

În urmă cu câteva zile, pe 28 mai, spun anchetatorii, omul de afaceri a venit în biroul consilierului din primărie, ocazie cu care acesta din urmă i-a spus că în ziua respectivă a fost aprobat PUZ-ul pentru unul dintre supermarket-uri.

Tot atunci consilierul s-a înțeles cu afaceristul să primească până pe 3 iunie 25.000 de euro, iar în săptămâna 8-12 iunie încă 51.000 de euro. Aseară, Solomon wigler a fost prins în flagrant în timp ce primea 25.000 de euro. Tot procurorii spun că, într-un alt context, Wigler ar fi primit în 2013 de la același om de afaceri, 25.000 de euro pentru o intervenție la primarul Sorin Oprescu, pe lângă care a lăsat să se creadă că are influență   Afaceristul avea nevoie de o autorizație de construire pentru un sens giratoriu în zona a două supermarket-uri.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS