UPDATE: Al patrulea miner a fost găsit mort

A fost găsit cel de-al 4-lea miner suprins în subteran de explozia produsă în această dimineață la mina Uricani.

Potrivit corespondentul Europa FM la Hunedoara, Marius Mitrache, minerul nu mai era în viață.

Doi răniți au fost transportați la spitale din Capitală, iar al treilea la Timișoara. Minerii lucrau în subteran, undeva la 50 de metri adâncime la construirea unui pod.

La un moment dat, în zona unde aceștia își desfășurau activitatea s-a produs o aprindere de metan care i-a surprins pe mineri.

Petre Dragoescu, director tehnic în cadrul Societății Naționale de Închideri de Mine spune că imediat o echipă de salvare a intrat după cei patru mineri pentru a-i ajuta, iar trei dintre ei au fost scoși din subteran și preluați de salvări.

Dintre aceștia, doi mineri erau arși pe față și mâini, iar al treilea nu prezenta la o primă vedere răni.

Cel de-al patrulea mineri este căutat în subteran de echipele de salvare.

Petre Dragoescu spune că nu se cunosc cauzele deflagrației și nici nu se explică în condițiile în care locul unde s-a produs era izolat și debranșat total de la alimentarea cu energie electrică.

Mina Uricani era inclusă în programul de închidere și activitățile trebuie finalizate până la sfârșitul acestui an.

Starea răniților 

Doi din cei trei mineri răniţi în explozia produsă luni dimineaţă în Mina Uricani au fost transportaţi la spitalul din Petroşani. Al treilea este pe drum spre același spital.

Potrivit medicilor, cei doi mineri care au ajuns deja la spital au arsuri pe faţă, pe mâini şi pe picioare. Cel de-al patrulea mineri surprins de deflagraţie este căutat de către salvatori. Nu există informații dacă acesta este sau nu în viaţă, anunță reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Alin Vasilescu, directorul Spitalului Petroşani, a precizat că cei doi mineri care au ajuns la spital au arsuri pe faţă, pe mâini şi pe picioare şi urmează să fie duşi în sala de operaţie.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS