Unul dintre suspectii în cazul asasinarii lui Boris Nemtov a pledat vinovat

Doi dintre suspecţii în cazul asasinării lui Boris Nemţov au fost inculpaţi oficial. E vorba de Zaur Dadaiev şi Anzor Gubaşev, a căror reţinere a fost anunţată ieri.

Zaur Dadaiev a pledat vinovat, a anunţat judecătorul. Zaur Dadaiev este comandantul adjunct al unei unităţi din MinistErul de Interne al Republicii Cecene. Gubaşev lucra la o companie privată de securitate din Moscova.

Cei doi locuiesc în capitala cecenă Groznîi, dar au fost reţinuţi în republica rusă Inguşetia.

‘Vinovăţia lui Dadaiev este confirmată de mărturisirea sa’, a afirmat judecătorul, adăugând că acesta va rămâne în stare de arest până pe 28 aprilie.

Decizia privind arestarea lui Dadaiev, care poate fi atacată în apel în termen de trei zile, a fost motivată de teama că acesta ar putea fugi, ameninţa martorii sau distruge dovezi.

In total, 5 suspecţi în cazul asasinării opozantului rus au fost prezentaţi astăzi unui tribunal din Moscova cu propunere de arestare.

Autorităţile ruse au anunţat ieri reţinerea a patru suspecţi, iar Comitetul de anchetă a informat astăzi despre reţinerea unei a cincia persoane.

Boris Nemţov, în vârstă de 55 de ani, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost împuşcat mortal pe 27 februarie, în timp ce se plimba pe un pod din apropierea Kremlinului cu prietena sa, fotomodelul ucrainean Anna Duriţkaia, în vârstă de 23 de ani.