Confidenţialitate

Unul dintre studenții exmatriculați de la Facultatea de Drept va fi reprimit la cursuri

Un student exmatriculat de la Facultatea de Drept, din grupul celor care au copiat la examen, va fi reprimit la cursuri după ce Tribunalul Constanța a suspendat decizia Universității București în cazul său.

Facultatea de Drept trebuie să-l reînmatriculeze până la soluționarea definitivă, deci va participa la ore, va susține examene ca orice student până când va veni o decizie definitivă.

Florin Alexandru Cartoafă este până acum singurul dintre studenții exmatriculați de la Facultatea de Drept București care a atacat în instanță această decizie, potrivit surselor Edupedu.ro.

Tribunalul Constanța a decis în primă instanță suspendarea deciziei de exmatriculare.

În cazul aceasta va fi și decizia definitivă, Florin Alexandru Cartoafă va rămâne student și universitatea îi va plăti daune și cheltuieli de judecată, dacă i se va respinge cererea, abia atunci el va fi considerat exmatriculat. Până atunci, el poate participa la cursurile și la examenele Facultății de Drept din cadrul universității București.

Contactat de Edupedu.ro, decanul facultății de Drept, profesorul Răzvan Dincă, a spus că „E o decizie provizorie, dar se va aplica atâta timp cât nu e răsturnată în căile de atac. Hotărârile justiției, cât timp nu sunt desființate, se aplică, nu se comentează”, a spus Dincă.

  • Sonia Teodoriu