Unul dintre românii răniţi în atacul terorist din Londra, în stare gravă

Ministerul Afacerilor Externe anunță că unul dintre românii răniţi în atacul comis, ieri, în capitala Marii Britanii, este internat în stare gravă.

Ambasada României la Londra ţine permanent legătura cu familia victimei, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară.

Un al doilea român, care a fost rănită uşor, a fost externat.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, declara, aseară, la Antena 3, că victimele sunt un bărbat şi o femeie, ambii turişti.

Având multiple fracturi și leziuni, femeia a fost lovită de maşina individului care a comis atacul pe podul Westminster, fiind aruncată în râul Tamisa, de unde a fost recuperată de echipele de salvare şi transportată la spital.

Cetăţenii români se pot adresa Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la numerele de telefon ‪+44 20 76027328, ‪+44 20 76029833, ‪+44 20 76036694 și ‪+44 20 76025193, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Autoritățile britanice au comunicat că o a patra victimă a atacului terorist din Londra a murit, peste noapte, la spital.

Un vehicul a intrat în plin în mulțimea care se afla, ieri după amiază, pe podul Westminster. Două persoane au murit pe loc, iar alte peste 40 au fost rănite, între care și cei doi români.

Mai apoi, şoferul a încercat să intre înarmat cu un cuţit în clădirea parlamenului britanic, înjunghiind mortal un poliţist care i-a ieşit în cale.

Individul a fost, în cele din urmă, lichidat.

Bucureştiul s-a alăturat cancelariilor lumii care au condamnat la unison atacul, în care 3 persoane au fost ucise şi alte peste 20 au fost rănite de un vehicul care gonea pe podul Westminster.

Scotland Yard nu exclude ca teroristul, descris de martori drept asiatic, să fi avut complici și să fi avut legătură cu vreo grupare jihadistă.

Deocamdată, nimeni nu a revendicat atacul.

Guvernul britanic a îndemnat populaţia să fie vigilentă şi să alerteze autorităţile dacă observă ceva suspect.

Atacul din Londra a fost comis la exact un an de la cele care au zguduit aeroportul şi o staţie de metrou din Bruxelles, capital Belgiei, în care au murit 32 de persoane şi peste 300 au fost rănite.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS