Confidenţialitate

Unul dintre românii blocați în Mexic spune că a fost lăsat să treacă pentru că avea pașaport maghiar

În scandalul privind românii sechestraţi în Mexic, unul dintre românii care au ajuns săptămâna aceasta la Cancun povesteşte, la Europa FM, că a fost lăsat să intre în ţară pentru că a folosit paşaportul unguresc. Şi abia după verificări amănunţite, având în vedere că are domiciliul în România.

Iată ce a spus Sebastian în emisiunea Deşteptarea:

„Am ajuns la controlul pașapoarte, a mers destul de încet și ne-a verificat amănunțit biletul de avion de venire, de întoarcere, hotelul la care venim, dacă e plătit hotelul la care venim. Noi suntem cetățeni cu dublă cetățenie și am prezentat pașaportul maghiar. Au mai trecut cetățeni maghiari foarte repede prin punctul de control, pe noi ne-au ținut mai mult deoarece am trecut domiciliul în România și, din câte am observat dar nu pot să spun sigur, am mers cu actele și am mai întrebat pe cineva și a arătat drept în formularul de emigrare acolo unde am scris că România, dar ne-au lăsat să trecem.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu ceilalţi zeci de cetăţeni români care au venit cu aceeaşi cursă:

„Au fost scoși din rând și puși, ca să vă imaginațică după controlul pașapoarte e ca un fel de loc liber și apare un geam și într-o parte era un zid și i-au pus așa, în „L”, unul după altul i-au înșirat, cu polițiști, deci ei nu mai puteau intra în contact cu noi, chiar dacă treceam pe lângă ei. Din cursa cu care am venit noi, pe toți, eu n-am văzut să iasă nimeni, iar în momentul în care am ajuns să ne luăm transferul, este un domn cu care ne-a spus agenția să luăm legătura, ne-a spus că nu a ieșit decât două persoane înaintea noastră, dar el așa știe, că sunt tot cu pașaport unguresc.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până acum, jumătate dintre cei 200 de turiști români sechestrați de polițiștii mexicani pe aeroportul din Cancun au fost repatriaţi.

Ministrul român de Externe a cerut evitarea călătoriilor în Mexic în perioada următoare, iar Bogdan Aurescu a denunțat “atitudinea neprietenoasă” a autorităţilor mexicane și “comportamentul abuziv” al poliţiştilor.