Confidenţialitate

Unul dintre preoții care l-au șantajat pe fostul episcop de Huși, inculpat în dosar

Fostul episcop de Huși Corneliu Onilă, reținut pentru agresiune sexuală a unui minor, așteaptă să afle dacă judecătorii îl vor aresta sau nu.

Procurorii au cerut arestarea sa pentru 30 de zile.

Între timp, anchetatorii au început urmărirea penală împotriva lui Sebastian Jitaru, unul dintre cei trei preoţi care l-au şantajat pe fostul episcop de Huşi.

Sebastian Jitaru, unul dintre cei trei preoţi care l-au şantajat pe fostul episcop de Huşi, este inculpat în dosarul de agresiune sexuală deschis pe numele lui Corneliu Onilă.

Jitaru a fost dus din nou la audieri în această dimineață.

El este cel care l-a ameninţat pe episcopul de Huşi, Corneliu Onilă, că deţine o înregistrare în care acesta întreţinea relatii sexuale cu un tânăr preot, cerând la schimb postul de episcop-vicar al Episcopiei Huşilor. Pentru această faptă, Jitaru a fost condamnat şi îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Vaslui.

Procurorii cer arestarea ambilor preoți.

Toate aceste fapte au fost dezvăluite de ample anchete publicate pe parcursul a doia ani de jurnaliștii de la platforma media Să fie lumină.

După dezvăluirile jurnaliștilor, unul dintre autorii anchetei de presă, Diana Oncioiu, a fost amenințată. Iar procurorii au început o nouă anchetă.