Confidenţialitate

Unul dintre cei patru răniți de la Petromidia a murit la Spitalul ”Bagdasar Arseni”

Unul dintre cei patru răniți în incendiul de pe platforma Petromidia din Năvodari a murit în această dimineață.  Acesta suferise arsuri de gradul 3 pe tot corpul. Bărbatul a fost internat la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală.

Tot aici este îngrijit un alt bărbat – de 49 de ani – cu arsuri de gradul II și III pe 25% din suprafața corpului.

Ceilalţi doi răniți, care au arsuri de gradul 2 şi 3 pe 20, respectiv 24 la sută din suprafaţa corpului, se află la Spitalul de Arşi din Capitală.

Explozia s-a produs în jurul orei 18:00, la rafinăria Petromidia, în zona instalaţiei de ”distilare în vid” a rafinăriei. Deflarația a fost urmată de un incendiu. Kazmunay Gaz a anunțat că „Instalaţia afectată este oprită, iar activitatea rafinăriei e redusă”.

Reprezentanții ISU Dobrogea susțin, după măsurători ale emisiilor din aer, că nu au fost înregistrate valori care să pună în pericol viața oamenilor.
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Protecţia Mediului, Ioan Ghergheş a arătat că măsurătorile s-au făcut la o distanţă de aproximativ 300 de metri de locul incendiului deoarece specialiştii nu au putut pătrunde în incinta rafinăriei cât timp intervenţia era încă în desfăşurare.