Confidenţialitate

Unul dintre cei mai cunoscuți medici din Timișoara, arestat pentru luare de mită | AUDIO

Doctorul timișorean Octavian Mazilu a fost arestat, miercuri, pentru corupție.

Judecătorii au acceptat propunerea înaintată de procurori, care susțin că medicul a luat mită peste 25 de ori pe parcursul a două luni, cât timp a fost monitorizat de polițiștii anticorupție din Timiș.

Un flagrant a fost organizat marți la biroul lui Octavian Mazilu, fost director al Spitalului Municipal Timișoara și actual șef de Secție Chirurgie Generală Oncologică.

Cercetările, în urma unei plângeri făcute de o pacientă

Octavian Mazilu este și cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie din oraș. Doctorul Mazilu a a fost prins în flagrant în timp ce primea 300 de lei șpagă, chiar în biroul lui din cadrul Spitalului Municipal Timișoara.

De-a lungul timpului însă, spun oamenii legii, sumele au fost cuprinse între 100 și 2000 de lei. Polițiștii de la Direcția Generala Anticoruptie Timis și procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timiș au declanșat cercetările în urma unei plângeri făcute de o pacientă.

I-au instalat aparatura de monitorizare în cabinet și l-au înregistrat de fiecare dată când a primit bani. Doctorul a fost ridicat din cabinetul sau de la Spitalul Municipal și dus la Parchet pentru audieri.

După aproape 6 ore de anchetă, procurorii timișoreni au decis că medicul timișorean să rămână în arest până astăzi iar judecătorii Tribunalului Timiș i-au dat mandat de arestare pentru 30 de zile. Decizia magistraților poate fi atacată la Curtea de Apel.

Sursa foto: Unsplash / Scott Rodgerson

Citește și: Părinții unor copii mutilați de medici cer ajutorul Ministerului Sănătății. „Fata mea a trecut prin chinuri groznice, are probleme psihice” | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.