Unul dintre autorii masacrului de la universitatea din Garissa este fiul unui oficial kenyan

 Anuntul a fost facut de ministrul de interne al statului african.

Purtătorul de cuvânt al ministerului de Interne kenyan a declarat că Abdirahim Abdullahi, fiul unui oficial guvernamental, este unul dintre cei patru bărbaţi care au comis atacul împotriva creştinilor de la universitatea din Garissa.

Acesta a precizat ca tatal tanarului le-a spus agenţilor de securitate că fiul său a dispărut de acasă şi ca ajuta poliţia să îl găsească, înainte de comiterea atacului de la Garissa. Intre timp, autoritatile din Kenya au expus in fata oamenilor cadavrele a patru barbati suspectati ca au pus la cale violentele.

Sute de rezidenti din Garissa s-au adunat pe strazi pentru a vedea trupurile celor patru atacatori, asezate pe un pat, intr-o camioneta. 148 de persoane, majoritatea studenti, au fost ucise si alte 104 au fost ranite in atacul comis joi la Garissa de membri ai organizatiei islamiste sunnite Al-Shabaab.

Islamistii au luat ostatici 815 studenti, iar autoritatile au reusit sa salveze cel putin 500. Zeci de studenti au fost executati dupa ce le-au raspuns atacatorilor ca sunt crestini.