Confidenţialitate

Unul din ultimele simboluri comuniste din Galaţi a fost înlăturat – FOTO

Unul dintre ultimele simboluri comuniste din Galați a fost doborât joi la pământ, la 30 de ani de la Revoluție.

O organizație civică a demontat mesajul ”Trăiască PCR” care trona pe un bloc din oraș de aproape 55 ani – transmite corespondenta Europa FM, Emanuela Turcu.

Lozinca ”Trăiască PCR”, făcută din metal, a fost montată pe blocul din Galați în anul 1965, când imobilul a fost dat în folosință.

De atunci, tronează semeț pe bloc, în pofida faptului că au trecut aproape 30 de la căderea comunismului în România.

Nici autoritățile locale, dar nici locatarii imobilului proprietate privată nu au făcut nimic în ultimele trei decenii pentru a înlătura acest simbol comunist.

O furtună violentă, de acum câțiva ani, a reușit să doboare la pământ litera P din acronimul Partidului Comunist Român, PCR.

Lozinca din metal a fost înlăturată acum, la inițiativa unei organizații civice.

Comunitatea Curățăm Galațiul a reușit să îi convingă pe proprietarii imobilului să renunțe la acest simbol comunist, care a fost demontat și va fi dus la fier vechi.

Este printre ultimele simboluri comuniste din Galați, dar nu ultimul.

În oraș, chiar în centru, încă mai tronează statuia unui luptător comunist, Spiridon Vrânceanu, un cartier între poartă încă numele militantului comunist IC Frimu, la fel și o stradă, care nu a scăpat nici acum de numele primului premier comunist, doctor Petru Groza.

Foto: Comunitatea Curățăm Galațiul

 class=

class=

class=

 class=

 class=