Confidenţialitate

Unul din doi angajați nu se așteaptă să primească primă de Paște anul acesta, arată un sondaj realizat de BestJobs

Dintre cei care spun că vor primi, totuși, un bonus de sărbători, cei mai mulți spun că vor obține bani în plus la salariu sau tichete cadou.

Sondajul, realizat  în perioada 16-26 aprilie 2020, pe un eșantion de 926 de utilizatori de internet, arată că 55% nu se mai așteaptă la vreo primă cu ocazia sărbătorilor pascale

Totuși, 26% dintre angajații chestionați sunt siguri că vor primi și în acest an primă de Paște, în timp ce 18% nu știu dacă angajatorul îi va recompensa cu vreun bonus de sărbători.

Dintre cei care sunt convinși că vor avea primă, aproape 28% se așteaptă ca angajatorul să le ofere ceva bani în plus la salariu, alți 17% cred că vor primi tichete cadou, în timp ce puțin peste 5% speră la coșuri cadou.

26% dintre cei care au răspuns întrebărilor se așteaptă ca bugetul de cadouri să fie sub 400 lei anul acesta și doar puțin peste 7% se așteaptă să fie răsplătiți de angajator cu o sumă mai mare de 500 lei.

Întrebați și cât de mult înseamnă pentru bugetul familiei bonusul de Paște, 46% dintre respondenți spun că e binevenit și îi ajută în susținerea cheltuielilor de Paște, alți aproape 32% afirmă că nu depind de această primă, dar bonusul arată aprecierea pe care compania o are pentru ei.

În schimb, aproape 19% spun că au neapărat nevoie de acești bani pentru a se putea descurca financiar de Paște.