UNPR se abține de la vot la moțiunea de cenzură

Preşedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat, joi, că partidul său nu va vota la moţiunea de cenzură, menţionând că parlamentarii UNPR nu se vor ridica din bancă.

“Cred că nu ne ridicăm din bancă, m-aţi înţeles? Eu am patentat treaba asta şi vă spun un secret, şi atunci (2012 – demiterea Guvernului Ungureanu prin moţiune de cenzură – n.r.) ţin minte că s-au supărat şi alţi şefi de stat, atunci era majoritatea la vreo 5 voturi. Dacă unul sau doi parlamentari erau răciţi, guvernul deja dădea semne… Acum e altă diferenţă. Nu, nu cred că ne ridicăm din bancă. Este o procedură, prezent, nu votez. Cel care vrea să te dărâme trebuie să-şi arate forţa atunci, la urma de vot, cam asta este”, a declarat Oprea, la Adevărul Live.

“Am spus ce fac mâine. Sunt într-o coaliţie de guvernare, sunt un om serios, sunt un om care mi-am dat cuvântul şi cred că Guvernul României este un guvern bun, din care fac şi eu parte. Fac şi eu parte dintr-o echipă. Este o problemă, în primul rând şi am spus-o întotdeauna, de bun simţ să mergi cu echipa din care faci parte şi e o echipă guvernamentală, şi la bine, şi la rău”, a mai declarat Oprea.

Preşedintele UNPR a explicat şi contextul în care ar putea retrage susţinerea pentru actualul guvern. “În momentul în care actuala coaliţie de guvernare sau oricine altcineva militează împotriva întăririi statului român, unul din pilonii UNPR-ului, din momentul acela nu mai sunt partener cu actuala coaliţie de guvernare şi cred că am fost destul de clar”, a subliniat vicepremierul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS