Confidenţialitate

Universitățile se pregătesc să deschidă noul an școlar cu prezența fizică a profesorilor și studenților | AUDIO

Majoritatea universităților și-au exprimat intenția de a deschide anul universitar cu prezența fizică a tuturor profesorilor și a studenților.

Este deocamdată scenariul pe care se lucrează, însă bs-ar putea modifica în funcție de situația epidemiologică, spune rectorul Universității Babeș – Bolyai din Cluj – Napoca, Daniel David.

”Ne pregătim pentru un scenariu clasic, urmând, însă, să-l aproximăm, dacă va fi cazul, în funcție de reglementările de la nivel național. Întâlnirile sunt față în față și vom respecta orice constrângere ce ni se va impune. Noi sperăm să nu fie multe constrângeri, încât să putem să încadrăm cât mai mulți studenți în cămine. Chiar ne dorim să facem lucru ăsta și vrem să pornim în această logică și să renunțăm pe parcurs la aceste lucruri”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În cazul universității din Cluj-Napoca, mai mult de 75% dintre cadrele universitare sunt vaccinate, precizează rectorul Daniel David. Universitatea va organiza centre de vaccinare în campus pentru a încuraja imunizarea în rândul tinerilor.