Universitatea Tehnică din Cluj: Profesorul suspectat că lua mită de la studenți riscă să fie demis

Conducerea Universității Tehnice din Cluj anunță că va lua măsuri, dacă se confirmă acuzațiile de luare de mită în cazul unui profesor care predă la această instituție.

Dascălul riscă să fie dat afară.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție aveau informații că profesorul Ioan Ardelean care predă la Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Tehnice din Cluj ar lua mită de la studenți.

De altfel,  cadrul didactic ar fi fost prins în flagrant delict în timp ce primea 450 de euro mită de la mai mulți studenți. Se pare că le cerea acestora câte 50 de euro, în schimbul promovării examenelor.

Procurorii au făcut percheziții, atât la Universitate, în biroul profesorului, cât și acasă la acesta.

Dascălul riscă să fie demis – a anunțat, la Europa FM, Mirela Boțan, purtătoarea de cuvânt a Universității Tehnice din Cluj.(UTCN)

”Conducerea Universității Tehnice din Cluj-Napoca a luat act de cele ce se întâmplă și dezavuează astfel de acțiuni. Așteptăm și noi raportul celor de la DGA și a reprezentanților de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. În funcție de acest raport, vom avea măsurile noastre, asta însemnând că dacă aceste acuzații se verifică, măsurile noastre vor fi drastice”, a spus Mirela Boțan.

Întrebată dacă măsuri drastice înseamnă desfacerea contractului de muncă, Mirela Boțan a răspuns: ”Absolut!”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentanții Universității Tehnice din Cluj susțin că nu au primit până acum reclamații la adresa profesorului Ioan Ardelean.

”Domnul profesor este cadru didactic asociat al Universității noastre, înseamnă că a atins vârsta de pensionare, a fost pensionat anul trecut, iar în clipa de față are activități de plată cu ora în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca”, a precizat purtătoarea de cuvânt a UTCN.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe internet, au apărut diverse comentarii semnate de persoane care se prezintă drept foști studenți ai profesorului clujean. Potrivit acestora, dascălul respectiv ar fi luat mită des mită de la studenții care aveau restanțe, iar banii ar fi fost ascunși în caiete și înmânați acestuia.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS