Confidenţialitate

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a decis să trimită toți studenții acasă | AUDIO

La mai puțin de două săptămâni de la începerea cursurilor, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a decis să trimită toți studenții acasă, începând de săptămâna viitoare, și să treacă la învățământul exclusiv online.

Decizia a fost luată de Senatul universității, având în vedere numărul tot mai mare al persoanelor cu Covid-19 în Cluj-Napoca, unde rata de infectare a ajuns astăzi la aproape 9 la mia de locuitori. Suspendarea desfășurării cursurilor cu prezență fizică în toate cele 12 facultăți ale universității se va face începând de luni, 11 octombrie.

Purtătoarea de cuvânt a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Mirela Boțan:

”Reluarea cursueilor cu prezența fizică a studenților, suspendate temporar, se va analiza în fiecare ședință a Senatului, în baza propunerilor pe care le vor avea membrii Consiliului de Administrație, și, desigur, funcție de situația epidemiologică. Important este că toate celelalte activități didactice se desfășoară cu prezența fizică a studenților și a cadrelor didactice”

La celelalte universități din Cluj, cursurile se desfășoară încă cu prezența fizică a studenților. Excepție face doar Universitatea Babeș-Bolyai, acolo unde există facultăți care au decis încă de la începerea anului universitar să țină cursurile exclusiv online.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sandu Mureșan