Universitatea Națională de Apărare: Petre Tobă nu a plagiat/ Părerea UNAp este consultativă

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” îi ia apărarea ministrului de Interne, Petre Tobă , precizând că acesta nu a plagiat și ca atare, poate rămâne doctor în științe militare.

Părerea UNAp este însă consultativă pentru cei care au ultimul cuvânt: profesorii de la Consiliul Național de Atestare a Diplomelor Universitare.

Aceștia vor da un verdict în cazul lucrării lui Petre Tobă în următoarele două  săptămâni.

Jurnalista Emilia Șercan, cea care a analizat încă de anul trecut lucrarea de doctorat a lui Petre Tobă, spune că profesorii de la Academia Ministerului Apărării au ajuns la această concluzie în doar o săptămână.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

PressOne a publicat în exclusivitate anul trecut  o analiză a lucrării de doctorat a ministrului  Petre Tobă, în care arăta că peste 250 din totalul de 390 de pagini ale lucrării cu care  a obținut titlul de doctor în științe militare și informații au fost scrieri din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet, fără utilizarea ghilimelelor.

În plus, siteul  a descoperit și că Petre Tobă l-a inclus în bibliografia tezei pe Joseph Stiglitz  la litera A, trecând înaintea numelui său particula ,,Apud,,, care în regulile academice de citare, înseamnă ,,după,, sau ,,după cum apare la,,.

Astfel, în lucrarea ministrului, laureatul premiului Nobel pentru Economia apărea ,, Apud Stiglitz Joseph,,.

Potrivit legii, universitatea la care o persoană și-a obținut titlul de doctor trebuie să emită un raport pe care să-l înainteze Consiliul Național de Atestare a Diplomelor Universitare.

Președintele CNATDCU, Viorel Barbu, a confirmat pentru Europa FM primirea raportului de la Universitatea  de Apărare și concluzia instituției.

În acest moment, Comisia de Specialitate din cadrul  Consiliul Național de Atestare a Diplomelor Universitare analizează lucrarea de doctorat a lui Petre Tobă.

Acesta a devenit doctor în științe militare în anul 2011.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS