Confidenţialitate

Universitatea de Științe Agronomice, plângere penală împotriva lui Laurențiu Baranga | AUDIO

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, unde Laurențiu Baranga era conducător de doctorate de 2 ani, va depune plângere penală împotriva acestuia, anunță, la Europa FM, rectorul instituției, Sorin Câmpeanu.

În plus, Universitatea îi va cere lui Baranga banii încasați timp de doi ani.

Ne-am constituit parte civil în ceea ce privește procesul împotriva lui, cu un cuantum egal cu tot ce a primit de la USAMV în doi ani de zile, respectiv 36 de mii de lei, și am decis încetarea oricărei colaborări cu domnul Laurențiu Baranga.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit Press One, Curtea de Apel București i-a desființat lui Baranga înca din 2016, în mod definitiv, diploma de bacalaureat, diploma de licență, diploma de doctorat, dar și alte diplome și certificate – în total 19 documente.

Cu toate acestea, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București și președinte al Consiliului National al Rectorilor, Sorin Câmpeanu, spune că universitatea pe care o conduce nu și-a dat seama că Baranga a înșelat instituția.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit Press One, în 2016, Curtea de Apel București i-a desființat în mod definitiv lui Barangă diploma de bacalaureat, diploma de licență, diploma de doctorat, dar și alte diplome și certificate – în total 19 documente.

Ieri, Laurențiu Baranga, fostul șef al Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, a fost arestat la domiciliu. Decizia judecatorilor nu este definitivă. Baranga este acuzat de înșelăciune, după ce și-ar fi falsificat diplomele de studii pentru a ocupa funcții publice.

Premierul Ludovic Orban, cel care l-a numit pe Baranga, recent, în funcția de  președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, spune că nu a știut de falsurile lui Baranga, fost șef la ORNISS.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Foto: Laurentiu Baranga Twitter