Confidenţialitate

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, cea mai bună din România

Cele mai bune universități din România în acest an sunt Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Universitatea Politehnică din București.

Topul celor mai bune universități din țară rămâne neschimbat pentru al cincilea an consecutiv.

Universitatea de Vest din Timișoara își menține poziția a patra, iar pe următorul loc ajunge Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași, care anul trecut era pe poziția a şasea, potrivit clasamentului publicat de Asociația Ad Astra a cercetătorilor români din țară și străinătate.

Universitatea Transilvania din Brașov, care urcă 2 poziţii până pe locul 7, devansând și anul acesta Academia de Studii Economice (ASE) din București.

Universitatea Dunărea de Jos din Galați urcă de pe poziția 12, pe 10.

La coada clasamentului, se bat pe ultimul loc 10 universități, între care Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Universitatea din Oradea, Universitatea din Pitești, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

În România, există în 2020 97 de universități: 54 de universități publice (incluzându-le pe cele militare) și 43 de universități private (din care 9 autorizate provizoriu).