Confidenţialitate

Uniunea Europeană promite și mai multe ajutoare financiare Ucrainei. Se vor face investiții masive, anunță Ursula von der Leyen | VIDEO

Uniunea Europeană vrea să acorde ajutoare financiare și să facă investiții masive în Ucraina, a anunțat președinte Comisiei, Ursula von der Leyen. Este vorba despre mai multe pachete financiare în valoare de peste 7  miliarde de euro.

Asistența financiară din partea Bruxellesului pentru Ucraina crește chiar din acest an, a explicat președinta Guvernului Uniunii Europene. Toate aceste decizii trebuie aprobate de Parlamentul Uniunii.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a explicat că Uniunea va acorda împrumuturi, granturi și va face investiții în Ucraina în mai multe etape. În acest an, Uniunea își va dubla asistența financiară gratuită, adică Bruxellesul va trimite la Kiev încă 120 de milioane de euro.

În anii următori, pachetul financiar de sprijin va depăși 1,2 miliarde de euro. În plus, statele membre vor să investească nu mai puțin de 6 miliarde de euro în Ucraina.

Pe lângă acest plan economic pentru Ucraina, Uniunea Europeană este așteptată să anunțe și pachetul de sancțiuni ce va fi impus Rusiei dacă atacă Ucraina.

Se va întâmpla numai după ce toată comunitatea Occidentală va ajunge la consens.

În această perioadă, Statele Unite negociază pe această temă cu Japonia, Canada și Uniunea Europeană.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Anca Grădinaru

Citește și: Statele Unite evacuează din Ucraina personalul neesențial și familiile diplomaților | AUDIO