Unități de învățământ închise din cauza vremii în Capitală, Ilfov, Dolj, Giurgiu și Constanța

Cursurile şcolare vor fi suspendate integral în judeţele Dolj şi Ilfov, respectiv în Capitală, luni şi marţi, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, potrivit unei centralizări a Ministerului Educației.

În judeţul Constanţa, cursurile vor fi suspendate integral în ziua de luni, iar în municipiul şi în judeţul Giurgiu, cursurile vor fi suspendate atât luni cât şi marţi cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu.

„Informaţiile au fost comunicate de inspectoratele şcolare judeţene, respectiv Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situaţii de urgenţă”, precizează MEN.

În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene şi/sau Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar.

Orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ, cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv ISMB.

Luni dimineață, la ora 7.00, intră în vigoare un cod portocaliu de viscol pentru județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman.

De la ora 10.00, avertizarea va include Bucureștiul, județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea.

Este, totodată, cod portocaliu de ger în Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

Celelalte zone din țară se vor afla sub cod galben de frig până pe 1 martie.

Meteorologii anunță temperaturi exclusiv negative, dupa-amiază, de la -12 la -2 grade, mai coborâte în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei și ușor mai ridicate în sudul litoralului.

Ger și viscolul prognozate pentru București. La prânz, nu mai mult de -8 grade Celsius.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS